Seznámili se před osmi lety přes internet. Prý úplnou náhodou. „Dlouho jsme se kamarádili, sem tam jsme si napsali, až před třemi lety jsme se dali dohromady," vzpomíná Kamila Kratochvílová. S Jiřím, který pochází ze Všetat, se loni vzali.

Když hledali jméno pro miminko, shodli se hned, že by děvčátko bylo Leonka. Záhy ale bylo jasné, že čekají chlapečka. A každému z nich se líbilo jiné jméno. „Chtěla jsem Vojtíška, manžel Patrika, Davídek, to byl náš kompromis," vypráví Kamila. Synovi doma říkají Daví, jeho domácí miminkovskou přezdívku ale prozradit nechtějí. A oba se u toho smějí.

Jiří má bratra, Kamila sestru. Pořídí i Davídkovi sourozence? „Dětí budeme mít nejméně jedenáct," dobírá si Jiří svou ženu, která prý o dalším dítěti zatím nepřemýšlí. Pak ale přiznává, že by časem mohlo být i to děvčátko.

Jiří byl bez váhání u porodu svého syna. Jako podpora Kamily i pro jistotu. Prý aby mu tam miminko nevyměnili za jiné.

Kamila, která před narozením Davídka pracovala jako telefonní operátorka, ráda zpívá. Kdysi byla i ve sboru. Teď je jejím fanouškem syn. Přestože maminku baví především pop, jeho hitem je Strýček Donald farmu měl.

Táta, který je řidičem z povolání, by i ve volném čase rád zůstal na silnicích. „Chtěl bych motorku, tu mi ale manželka zakázala, že je nebezpečná," říká. Domácí pohoda s rodinou ho ale baví. Na procházky chodí Kratochvílovi nejraději na Polabí nebo k rybníčkům na Podolí. Už se těší, až v létě vyrazí do Krkonoš, kde má Jiří babičku. Počítají totiž i s výletem do liberecké zoologické zadhrady. Aby Davídkovi ukázali zvířátka.

Jestli na to budou mít čas… Jejich společným snem, který prý v poslední době stále probírají, je vlastní domeček. Rádi by začali stavět ve Všetatech.